"Аз съм българче" посрещна Стойка Кръстева във Върбица

Тя призна, че е чувствала подкрепата на тези хора в Токио и затова е особено благодарна и посвещава медала на България

Олимпийската ни шампионка в категория до 51 килограма от Игрите в Токио – Стойка Кръстева получи поредно емоционално посрещане. След София и Плевен, този път то се проведе в село Върбица. Северняшки ритми, оперна класика, "Аз съм българче", изпълнено от децата на Върбица, както и още куп изненади зарадваха златната ни медалистка от японската столица.

Тя призна, че е чувствала подкрепата на тези хора в Токио и затова е особено благодарна и посвещава медала на България. "Със сигурност се усещам сред свои, тук беше първото място където изпитах такава подкрепа преди моите победи. Това е огромно щастие и винаги ще им бъда признателна за тази подкрепа в трудните моменти преди олимпийските игри. Те бяха до мен, аз също ще бъда до тях винаги с каквото мога, ще се отзовавам", каза Стойка.

Областният управител Марио Тодоров пък заяви: "Това е човекът, който отново показа на света, че има България“. "Това, че не съм родом от Върбица и ме приемат много радушно, за мен е неописуемо", каза още олимпийската ни шампионка.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"