Президентът на WKF поздрави Ивет Горанова за олимпийската титла

Той благодари на плевенчанката за отдадеността, с която тя е посланик на карате по цял свят

Президентът на Световната карате федерация (WKF) – Антонио Еспинос, изпрати официален поздравителен адрес до Ивет Горанова. Испанецът е впечатлен от таланта на олимпийската шампионка в дисциплината кумите, категория до 55 килограма. Той благодари на Горанова за отдадеността, с която тя се е превърнала в посланик на карате по цял свят.

Eто какво гласи поздравителното писмо:

"Скъпа Ивет,

След края на Олимпийските игри в Токио 2020 искам да ти изпратя моите най-искрени поздравления за големия ти успех. Както съм казвал много пъти през последните дни и седмици, карате влезе в историята на това издание на Игрите и ти като олимпийски медалист безсъмнение си част от тази история.

По време на дългото приключение до Токио ние от WKF, спортът карате и ти преживяхме много повече трудности, отколкото очаквахме в началото. Въпреки това, провеждането на историческия карате турнир в Токио ни достави заслужената награда, усилията си струваха.

WKF и карате семейството има честта да разчита на теб за посланик на нашия спорт. Ти демонстрираш духа и качествата на карате в пълния си блясък. Ще продължаваме да работим за нашите цели, включително добавянето на карате като перманентен участник в Олимпийската спортна програма, за да позволим на бъдещите поколения да последват стъпките ти на олимпиец.

С уважение,

Антонио Еспинос,

Президент на WKF“.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"