Обновяват маркировката на пешеходните пътеки в Плевен

Предвижда се да бъдат обновени повече от 7 500 кв. м хоризонтална и вертикална маркировка.

Започна  освежаването на  пешеходните пътеки,  стоп линии, надписи и стрелки  на кръстовища и улици  в града. Предвижда се да бъдат обновени повече от 7 500 кв. м  хоризонтална и вертикална маркировка, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Дейностите са възложени на  „Виалукс-България” ЕООД  с договор на обществена поръчка с предмет: ”Организация и безопасност на движението на територията на гр. Плевен, кметства без самостоятелен бюджет, общинската пътна мрежа и местни пътища”.

Надписите и стрелките на пешеходните пътеки ще бъдат изпълнени с акрилатна боя без светлоотразителни перли. Пешеходните пътеки, стоп линиите и стрелките за направление в  кръстовището, осевите прекъснати и непрекъснати линии се обновяват с двупластово полагане на акрилатна  бяла боя със светлоотразителни перли.

Приоритетно се  работи  по пешеходните пътеки  около  детски градини  и училища  за началото на новата учебна година  на 15 септември.

Пребоядисването на определените зони се извършва по предварително изготвен график и цели осигуряване на безопасността както на пешеходците, така и на водачите на МПС.