Полицията и ЧЕЗ със засилени проверки за кражби на ток в Плевенско

Най-много случаи на незаконна консумация на електроенергия са установени в село Бреница и село Тотлебен

Проверки за кражби на ток проведоха вчера полицаи от ОДМВР – Плевен съвместно с екипи на "ЧЕЗ Разпределение - България" АД, клон Плевен. Най-много случаи на незаконна консумация на електроенергия са установени в село Бреница и село Тотлебен.

В 13.45 часа в имота на 43-годишна в село Бреница е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Открит е допълнително монтиран проводник от изходяща токова клема на главен предпазител със сечение 4 кв. мм. към изходяща линия, която е извадена от клемния блок на средството за търговско измерване. В 15:40 часа в село Тотлебен е установено използване на два предпазители, свързани посредством ел. проводник ПВА – 2 х 4 кв. мм., прикачени към вход и изход на таблото в къщата. За създадени условия за непълно отчитане на потребената ел. енергия са образувани досъдебни производства. За престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от Наказателния кодекс работата продължават разследващи полицаи.

Все по-голямата изобретателност на нарушителите и техническите средства, които използват, не възпрепятстват установяването на манипулациите. Няма механизми за кражбите на ток, които да не могат да бъдат разкрити. Проверките за незаконна консумация на ток и борбата с тези престъпления  ще продължи, включително вечерно време и през почивните дни. Това информират от МВР.