Военни от Белене оказха помощ на пострадали в катастрофа

Днес, 27 август, малко след 05:00 ч. сутринта военнослужещи от военно формирование 28880-Белене от състава на Сухопътните войски, при завръщане от сбор по водолазна подготовка, забелязали автомобил, който се е преобърнал на главен път Созопол-Бургас, непосредствено преди разклона за парк „Росенец“. Ръководителят на сбора капитан Димитър Поппламенов Маринов с помощта на старши сержант Георги Евгениев Начев моментално създали организация по отцепване на пътя и заедно с останалите военнослужещи предприели действия за спиране на движението и отстраняване на отломки от пътното платно, разпръснати при пътнотранспортното произшествие.

Военнослужещите незабавно подали сигнал на телефон 112 за настъпилия инцидент, като в същото време медицинското лице - сержант Силвия Маринова Вричева, оказала първа долекарска помощ на спътника на водача на автомобила. Военнослужещите започнали претърсване на района за откриване на други пострадали и регулирали безопасното пропускане на автомобили.

Действията им продължили до откарването на двамата пострадали в инцидента от автомобили на спешна помощ към град БургасСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"