Какви подправки да използваме за пилешкото месо?

Плевен Лайф

29-08-2021, 20:18

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пилето може да се овкуси с голямо разнообразие от билки и подправки. Една от най-популярните е индийското къри. Друга подправка, която е  идеална "компания" на пилешкото месо, е червеният пипер, който придава на гозбата пикантен вкус.

Печеливша опция е също и пиле с чесън, а от другите ароматни и пикантни подправки е по-добре да добавите смлян лют червен пипер и черен пипер. Мащерка, кориандър и розмарин ще допринесат за още по-пикантен и оригинален вкус, добавяйки нотки на изисканост към ястията с пиле.

С какви храни да комбинирате пилето?

Пилето е почти универсален продукт и затова тук можете да експериментирате безкрайно с различни и лесни рецепти. Разнообразни зеленчуци (от броколи и домати до картофи), зърнени култури (ориз, булгур), бобови растения (боб, леща) еднакво добре се комбинират с него.

Ако сте отегчени от ежедневните варианти и решите да поглезите себе си и близките си с нещо специално, пригответе пилето по по-оригинален начин – например, изпечете го с смокини или грозде.

Как да направите пилешкото ястие перфектно?

Как да стане свежо пилето

Бакпулверът е тайната съставка за хрупкава коричка. Добавете го към маринатата, която сте избрали за пилешкото си ястие и резултатът ще ви изненада. Важно е да се отбележи, че това няма изобщо да повлияе на вкуса на месото.

Ако фурната ви има специални подложки за чаши и решетки, и най-важното, функция грил, шансовете за създаване на невероятна свежест само ще се увеличат.

Друга тайна на вкусната кора е грубата сол. Можете да я разнесете върху пилето преди печене или просто да го накиснете в подсолена вода.

Как да получите сочно пилешко месо

За да предотвратите изсушаването, първо се уверете, че пилето е напълно размразено. Сочната марината също ще ви помогне да приготвите месото, без то да стане жилаво.

Високите температури не са подходящи за готвене на крехко месо - пилето обича средните температури и не толерира дългото печене. 

Внимавайте със соса: по-добре го сервирайте заедно с готовото ястие или ако решите да накиснете месото в него предварително, направете го 5-10 минути преди пилето да се изпече напълно.

Източник: vsichki-recepti.com