Битумни керемиди и техните качества

Животът

10-09-2021, 11:20

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Сега много компании се занимават с производството на различни марки гъвкави битумни керемиди, включително чуждестранни и местни представители. Всеки от производителите се стреми да направи своя принос в процеса, да създаде продукт с уникални свойства и технологични предимства.

При някои битумни керемиди задната страна е изцяло покрита със самозалепващо се битумно съединение, което прилепва плочките към основата и една към друга, докато при други това вещество се нанася само на ивици. При различните видове има разлики, но те са по-скоро незначителни. В резултат на полагането, чиято технология не се различава много при всички различни производители, всички видове материали, под атаката на UV лъчите, се съчетават заедно в непрекъснат килим и се залепват надеждно към основата, образувайки перфектното покривно покритие.

Предимства при използването на битумни керемиди

Парчето гъвкав покрив се произвежда в най-обширната цветова, текстурирана, декоративна разновидност. В богатия асортимент е трудно да не се намери материалът, необходим за постигането на желания дизайн. В допълнение към горните предимства, следващи от особеностите на производството, плюсовете на битумните плочки, нарязани на малки парчета, включват:

-  Неограничени технологични възможности. Използвайки този вид материал, можете да оборудвате покрив с всякаква архитектурна сложност, независимо от избраната конфигурация и размера на склоновете. Битумните плочки се монтират лесно върху куполи с капандури и многостранни покривни конструкции с таван.

-  Съвместимост. Резултатът от инсталацията е в перфектна хармония с екстериора на нискоетажни и високи сгради, направени във всеки от търсените в момента архитектурни стилове. Подходящ както за класика, така и за античен стил, и за новомодни дизайнерски тенденции.

- Лесна инсталация. След като се запознаете с правилата за полагане, подреждането на покрива с използване на битумни керемиди може да се извърши лесно и независимо. Когато се свързвате със строители, не е необходимо да наемате голям екип; няколко души могат лесно да се справят с работата.

-  Трябва да се отбележат забележителните изолационни качества на битумните керемиди. Те след синтероване под слънчевите лъчи образуват водоустойчив килим, който предотвратява всички опити на атмосферната вода под каквато и да е форма да проникне в дебелината на покривната система.

-  Гъвкавият покрив перфектно намалява външните смущения от шума, като не позволява на външните звуци да влязат в оборудвания корпус.

Източник: https://remontira.bg/