Ваксинационен пункт работи на територията на Медицински университет – Плевен

Животът

14-09-2021, 14:46

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пунктът е позициониран на открито пред сградата на Факултет "Фармация"

От 13 до 17 септември Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда интензивна ваксинационна кампания на територията на университета с изнесен пункт на РЗИ-Плевен.

Пунктът е позициониран на открито пред сградата на Факултет "Фармация" с работно време 10:00 – 14:00 ч. Извършват се и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели.

Целта е да се поддържа актуален регистър на ваксинираните, както и на положителните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява своевременно РЗИ-Плевен.

На 13 септември, понеделник. в Системата за електронно и дистанционно обучение, академик д-р Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България, изнесе академична лекция на тема: "Ваксини против КОВИД-19 инфекцията". Над 60 преподаватели, студенти и служители на МУ-Плевен получиха експертна и актуална информация за видовете ваксини, тяхното действие и ефективност. В края на лекцията те имаха възможност да зададат своите въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от академик Петрунов.