Нов хоризонт с ясни цели за ПГПЧЕ "Димитър Димов" – Плевен

Гост на тържественото откриване на новата учебна година ще бъде Лило Петров - внук на известния български писател

15-ти септември 2021 г. – ден вълнуващ и незабравим за всяко училище, ден, който всяка година събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта, ден, в който едно плевенско училище ще триумфира със свой патрон - Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Димитър Димов".

Гост на тържественото откриване на новата учебна година ще бъде г-н Лило Петров – внук на известния български писател и драматург Димитър Димов.

Новото мото: "Бъдещето се ражда днес", новото лого и знаме на училището, портретът на Димитър Димов, нарисуван от старши преподавателя по изобразително изкуство – Габриел Маринчев, поставят началото на нов устрем към знания и успехи, трепетни преживявания и предизвикателства за 873 ученици, от които 184 осмокласници, и 70 учители.

"Името на новия ни патрон – Димитър Димов, ни задължава да сме упорити в стремежите си, да продължаваме традицията на любознанието и трудолюбието, да воюваме за нови постижения, за да бъде българското училище слово и съвест, икона, в която да се вричат бивши, настоящи и бъдещи учители и ученици. В този тържествен ден нека си пожелаем здраве, висок дух и енергия, низ от върхове по славния път, по който имаме честта да продължим!", споделят от плевенската гимназия.