Областният управител с поздравителен адрес по повод първия учебен ден

Марио Тодоров присъства на тържественото откриване на учебната година в училище "Цветан Спасов"

Днес, областният управител Марио Тодоров присъства на тържественото откриване на учебната година в училище "Цветан Спасов". Заместник областните управители също посетиха и откриха новата учебна година в други две плевенски училища. Заместник областният управител Ваня Савова присъства на тържествената церемония в училище НУ "Патриарх Евтимий"-гр. Плевен, а заместник областният управител Иван Петков успя да посети ОУ "Васил Левски"-гр. Плевен.

Областният управител Марио Тодоров поздрави учениците за 15-ти септември с официален поздравителен адрес:

"Честит празник скъпи ученици, учители и родители!

Днес отново е 15 септември – денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище!

И тази година усмивка от празнично настроение огрява лицата Ви. На този ден най-много се вълнуват малките първокласници, които за първи път ще прекрачат училищния праг.

Няма по-висша ценност за всеки родител от това да даде добро възпитание на детето си. А то ще рече, че на Вас, уважаеми учители, поверяваме най-свидното, смисъла на живота си – нашите деца. Те трябва да израстнат с чувство на гордост и почитание пред българската история и самобитна култура.

Какво по-хубаво от това, чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност, да дадете на бъдещото поколение увереността и силата, с която да вървят напред.

Желая Ви здраве, целеустременост и успехи в отговорната мисия.

На Вас ученици желая успех в овладяването на знанията, а Вие родители насърчавайте и подкрепяйте техните бъдещи начинания!

На добър час!"