За поредна година Община Плевен се включва в Европейската седмица на мобилността

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тази година, с оглед на епидемичната ситуация, инициативата ще се проведе в онлайн формат

За поредна година Община Плевен се включва в Европейската седмица на мобилността (16 - 22 септември 2021 г.). Отбелязването на Седмицата на мобилността и на Европейския ден без автомобили е част от Спортния календар на Община Плевен. Тази година, с оглед на епидемичната ситуация, инициативата ще се проведе в онлайн формат.

На 20 и 21 септември Община Плевен отправя призив към организации, институции, училища, фирми и граждани за придвижване до и от работните места или училище без личен автомобил. Целта е да се стимулира ходенето пеша, ползването на обществен или алтернативен транспорт. Към инициативата ще се присъединят и служители на Община Плевен.

Обявяваме конкурс за най-забавна снимка за любимия алтернативен начин за придвижване в Плевен през седмицата 16 – 22 септември 2021 г. Авторите на трите най-атрактивни снимки ще получат награди: ролери, скейтборд, каска.

Кампания за повече физическа активност – всички, изминали поне 2021 крачки или 2021 метра с велосипед за един ден през Седмицата на мобилността и удостоверили това със снимка от смарт устройство, участват в томбола за награди, свързани с екологичното придвижване в града. Участниците, изминали най-много крачки и най-много метри за един ден, ще бъдат наградени с тротинетки. В инициативата може да се включи всеки, няма възрастови ограничения.

Очакваме снимките за конкурса и томболата на ел. поща sport@pleven.bg или на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“ до 27 септември. С изпращането на снимков материал за участие в конкурсите всеки участник дава съгласието си снимката да бъде публикувана за целите на конкурса на сайта на Общината, в социалните мрежи и в медиите. Теглене на томболата и обявяването на наградите ще се състои на 29.09.2021 г. от 11.00 часа на живо на фейсбук страницата „Спорт в Плевен“, съобщиха от пресцентъра на местната управа.