В Плевен ще се проведе интерактивно състезание по пътна безопасност в детска градина "Зорница"

Днес от 16:30 часа до 17:15 часа в детска градина "Зорница" ще се проведе занятие по пътна безопасност. Инициативата е свързана със стартиралите вчера  Дни на безопасността на пътя. Кампанията на Roadpol се провежда в страните членки от 16 до 22 септември и е под егидата на министъра на вътрешните работи.

В игрово-познавателната ситуация ще се включат всички възпитаници от Четвърта група на детското заведение и четвъртокласници от СУ "Стоян Заимов" –Плевен. Планирано е състезание с тротинетки като целта е да се затвърдят придобити знания и умения между отборите. Пред родители, педагози и пътни полицаи децата ще демонстрират правилно поведението като участници в движението съобразно правилата и нормите на безопасност при придвижването в паркове и градини.

Състезанието ще премине под ръководството на полицай от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен Деян Парушев. Целта на ръководството на ОДМВР – Плевен и сектор „Пътна полиция“ е да привлече вниманието на децата, родителите и педагозите към един изключително важен проблем – опазването на здравето и живота на децата – участници в пътното движение.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"