Ваксинацията срещу COVID-19 в центъра на Плевен продължава и този уикенд

Имунизацията ще се извърши след представяне на документ за самоличност

И тази седмица продължава инициативата под патронажа на  областния управител Марио Тодоров "Да! на ваксинацията". Кампанията продължава вече няколко месеца и успя да привлече известни личности от различни сфери. Първи се включиха всички мотоклубове от Плевен, които организираха мотообиколка по централните улици "с шума на мотори хората да се събудят за добрата идея".

След рокерите, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев направи свое видео обръщение към съгражданите, които отлагат, "да използват периода на ниска нива на зараза с коронавирус за ваксинация".

Инициативата подкрепиха и от фолклорен танцов клуб "Северняците" с ръководител Джейлян Демирев, които изнесоха голям концерт на площада с призиви за имунизация. Иво Георгиев, управител на голяма фирма за поддържане чистотата в населени места от региона, също призова да се имунизират хората, "за да се осигури по-безопасна работна среда".

Кампанията беше подкрепена и от  актрисата Елена Петрова, която  пожела да се обърне към жителите и гостите на град Плевен с думите „Ваксинирайте се, важно е!“.

Тази седмица певицата Люси Дяковска, също пожела да застане пред камерата на пресцентъра на ОА-Плевен с думите: „…Винаги съм се смятала за социално отговорен човек, а социалната отговорност е нещо, което и през изминалите месеци и със сигурност през предстоящите ни ще е нещо, което смятам, че всеки един от нас трябва да притежава“.

Както всеки уикенд, така и този на пл. "Възраждане" в гр. Плевен ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19. Датите са 18.09.2021г. (събота) и 19.09.2021г. (неделя). Кабинетът ще работи от 08,00 ч. до 12,00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19 /без ваксина AstraZeneca/.

Имунизацията ще се извърши след представяне на документ за самоличност.

При лоши метеорологични условия, неподходящи за ваксинация на открито, дейността на временния имунизационен кабинет на пл. "Възраждане" се прекратява.