Кметът Костадинов поздрави жителите на Община Червен бряг по случай Деня на независимостта

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов поздрави жителите на общината по случай 22 септември – Деня на обявяването на независимостта на Република България.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 22 септември – Деня на обявяването на независимостта на Република България!

На днешния ден преди 113 години княз Фердинанд прочита Манифеста, с който страната ни къса васалната зависимост от Османската империя. С провъзгласяването на независимостта на България се издига международният й авторитет и тя се превръща в равноправна на другите държави.

Нека днес да отдадем почит на хилядите, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на България, на онези, без подвига на които едва ли щяхме да живеем сега в съвременна държава. Тази дата ни изпълва с увереност и гордост, но също така и ни задължава да продължим  да развиваме страната си по европейски, следвайки пътя на българските идеали за свобода и независимост.

На всички Вас пожелавам повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем. Бъдете достойни наследници на нашите предци, отговорни в действията си и добър пример за следващите поколения.

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на Община Червен бряг