Николов за недопускането дори на ваксинирани фенове: Спортът не е на заден план, извън плановете е

Нашите деца заслужават по-добро и по-коректно отношение от нашите управляващи, каза координаторът на националните отбори

Координаторът на националните отбори по волейбол Владимир Николов изрази възмущението си от факта, че към момента Световното първенство до 21 години е оставено без публика – дори и без възможност за ограничен капацитет и при изпълняване на задължителни условия. Това се случва при положение, че театри, кина, циркове и други работят при капацитет от 50%, без други изисквания. А организаторите на шампионата на планетата по волейбол дори предложиха феновете, които имат право да влизат в залата, да са само с ваксини, отрицателни тестове или с документ за доказано наличие на антитела. Нещо, което е разрешено за същото Световно първенство в Италия, с която страната ни е съдомакин на шампионата на планетата.

„За пореден път нашият спорт е тотално неглижиран от хора, които твърдят, че се интересуват от здравето ни. Нашето здраве, това е здравето на нашите деца. Здравето на нашите деца минава през движение и спорт. Какво по-хубаво от това нашите деца да могат да спортуват и тези хора, които са се ваксинирали, показали са се отговорни към собственото си здраве и здравето на околните, да им се радват. Още от началото на годината имаше абсурдни ситуации, които всички знаем. Работещи МОЛ-ове, отворени огромни магазини във време, когато залите не бяха. Сега изпадаме в подобна ситуация, която според мен е абсурдна. Абсурдно е спортът отново да е оставен не на заден план, а извън плановете. Смятам, че нашите деца заслужават по-добро и по-коректно отношение от нашите управляващи“, заяви Николов.

Световното първенство по волейбол за мъже до 21 години започва утре.