Ивет Горанова е сред любимците на България в категория "Спорт"

Форматът, който ще определи най-обичаните съвременни българи, е нов за българския ефир

След събрани над 10 000 онлайн номинации, в първия епизод на предаването"Любимците на България" по БНТ зрителите научиха кои са личностите, получили най-много номинации в категория "Спорт". Това са ансамбълът по художествена гимнастика, Григор Димитров, Димитър Бербатов, Ивет Горанова, Ивет Лалова, Йордан Йовчев и Христо Стоичков.

"Постигнах най-голямата си мечта, бях на най-високия връх, всички бяха под мен, цялата зала беше на крака заради мен и слушаха българския химн. Това е момент, който помниш винаги и ти остава един от най-хубавите в живота. И тогава разбирап, че с труд и лишения всичко може да се постигне - всяка мечта, всяка цел", сподели Ивет Горанова във визитката си за предаването.

Водещ на формата, имащ за цел да отличи любими съвременни личности е един от най-обичаните и талантливи български изпълнители - Миро.

Всеки епизод е посветен на отделна категория - спорт, музика, кино и театър, литература, медицина, наука, образование, мода, личности за пример, инфлуенсъри, популярни двойки и други любимци.

Големият финал ще е на 16 декември, когато ще стане ясно и кой е любимецът на България.

Форматът, който ще определи най-обичаните съвременни българи, е нов за българския ефир и е първият в програмата на БНТ, който от начало до край се развива като мултимедиен проект.