Съдят двама за кражба в особено големи размери

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Делото е образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен

На 27 септември, понеделник, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, срещу двама подсъдими, а именно Б.Б.С. и Х.Т.Т. и двамата от град София.

Те са обвинени в това, че на 01.06.2020 г. в гр.Плевен, при условията на повторност и след предварителен сговор между тях, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, чрез използване на отверки и на МПС – лек автомобил, отнели чужди движими вещи: сума в размер общо на 250 155 лева от владението на управителите на ООД, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай – престъпление по чл.196а вр. с чл.195, ал.1,т.3,4,5 и 7 вр. с чл.194, ал.1 вр. с чл.28, ал.1 от НК.

Те са обвинение и в това, че през периода 01.06-02.06.2020 г. в гр.Плевен и гр.София, в съучастие като извършители, държали радиосредство – портативен /носим/ заглушител, за да блокира нормалната работа на GSM, GPS и други радиокомуникационни услуги, без да имат за това писмено разрешение - престъпление по чл.348, б.“а“ – предложение второ във вр. с чл.20, ал.2 от НК.