Изгоряха 200 декара царевица в Плевенско

Огнеборците гасиха редица пожари в областта през изминалите почивни дни

На 24 септември екип на РС ПБЗН – Плевен е извършил техническа помощ – отстраняване на опасно надвиснало дърво в град Долна Митрополия.

На 24 септември в 15:00 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в царевичен блок. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви в близост в землището на село Бяла вода. Пламъците са се разгърнали и са обхванали царевичния блок. Помощ при локализиране и потушаване на пожара е оказана със селскостопански машини на кооперацията. Унищожени са 200 дка неожъната царевица. Спасени са 800 дка от масива. В пожарогасенето са участвали служители от РС ПБЗН – Белене.

На 24 септември екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в землищата на селата Драгаш войвода, Българене, Ореховица. Опанец, град Летница.

На 25 септември служители от РДПБЗН – Плевен са потърсени за съдействие при погасяване на пламъци в стърнища и сухи треви в землищата на селата Мечка, Къшин, Сухаче, Въбел  Градище, Еница, Бреница, Гулянци, гр. Белене до ЖП гарата,  гр. Тръстеник на улица „Стефан Караджа“,  в село Николаево зад стопанския двор.

На 25 септември в 19:31 часа служители от  РС ПБЗН – Левски са оказали техническа помощ на водача на самокатастрофирал автомобил в района на с. Българене разклона за гр. Свищов.

На 26 септември в 14:26 часа в Оперативния център при РДПБЗН – Плевен е постъпила сигнал за горящ навес в град Пордим на улица „Васил Левски“.  Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 15 кв.м от навеса. Пожарът е потушен от служители на РС ПБЗН – Плевен с един автомобил.

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен са погасили  запалени сухи треви и нискостеблена растителност в землищата на градовете – Плевен /до автокъща/,  Койнаре, Гулянци, селата Върбица,  Сухаче, Радомирци, Дъбован и Биволаре.

На 26 септември служители от РС ПБЗН – Плевен са измили маслен разлив на плевенската улица „Пирин“.

На 26 септември екип на У ПБЗН - Долна Митрополия е потушил пламъци в отпадъци в град Тръстеник на улица „Стефан Караджа“.