Образуваха три производства срещу дрогиран шофьор с нерегистрирано "БМВ"

Крими

27-09-2021, 09:32

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Уведомен е прокурор при РП - Плевен

Наркотест е установил, че 39-годишен е шофирал нерегистрирано „БМВ“ по улиците на град Койнаре под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и  метамфетамин. Проверката е извършена на 25 септември около 16.30 часа.

Мъжът е спрян на кръстовището на улица "Йордан Ганов" и улица "Георги Димитров". Издаден му е талон за медицинско изследване.  Водачът е отказал кръвна проба във ФСМП гр.Червен бряг. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“ ал.3 от НК.

От извършената проверка е установено и че управляваното МПС е с поставени регистрационни табели неиздадени от съответните органи и по съответния ред. Образуваното  бързо производство е за престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.

От извършената справка е изяснено, че „БМВ“-то не е регистрирано по надлежния ред като е с прекратена регистрация.  По случая е образувано трето бързо производство за престъпление по чл.345, ал. 2 от НК. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Продължава работа  разследващ полицай.