Търговският съветник при посолството на Австрия се срещна с кмета на Плевен

Филип Купфер се интересува визията на Община Плевен за увеличаване дела на австрийски капитали в района

Четири седмици след назначаването си за търговски съветник в Посолството на Австрия у нас Филип Купфер посети Плевен за среща с кмета Георг Спартански. В разговорите участваха заместник-кметовете Милен Яков и Стефан Милев, както и представителите на Търговския отдел при Посолството на Австрия Стефан Христов и Петя Галинова.

Австрия е важен инвеститор в България, радвам се, че и в област Плевен има австрийски вложения в успешно производство, осигуряващо стотици работни места. В тази връзка и по повод интерес от наши индустриалци ни интересува визията на Община Плевен за увеличаване дела на австрийски капитали в района, посочи Филип Купфер.

Всяка добра идея е добре дошла и ще намери пълната ни подкрепа, каквато получиха международният концерн Leoni, немската фирма „Allergo” и редица други наши и чуждестранни инвеститори. Време е да започне преодоляването на дисбаланса между Северна и Южна България, за което бихме искали да разчитаме и на стабилна държавна политика. За да стимулираме бъдещи вложения, имаме намерение да изградим индустриална зона недалеч от Плевен, в която да предлагаме терени със съответните комуникации и инфраструктура. Начинанието е сериозно и изисква голям финансов ресурс, за какъвто ще разчитаме на средства от европейските фондове в предстоящия програмен период, каза в отговор Георг Спартански. Готови сме да предоставим информация по повод проявен интерес от австрийски фирми в която и да е област от икономиката и ще се радваме на бъдеща съвместна работа с Търговския отдел на Посолството на Австрия, категоричен беше кметът на Община Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен