Ивет Горанова: Царската корона е тежка, сега имам много повече отговорности

"Сега съм пример за децата и трябва да ги уча на правилните неща", сподели олимпийската шампионка

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова е амбицирана да спечели златото и на световното първенство, което ще се проведе в Дубай в средата на ноември. Тя е наясно, че сега ще й още по-трудно, защото съперничките ще излизат много по-мотивирани срещу нея.

"Искам да спечеля световната титла и след това мога да се отдам на почивка. Вчера слязохме от Белмекен, 20 дни бяхме там. Много добре премина подготовката. Мога да кажа, че не се чувствам излязла от форма, единствено трябва да наблегна на психическата подготовка за самото световно първенство, защото сега всички ще излизат срещу мен двойно по-мотивирани да ме победят и трябва да внимавам с това нещо. Не трябва да се отпускам нито за секунда. Тази неделя имаме национално първенство в Русе, след това имаме един-два международни турнира, които са подготвителни, и на 16 ноември започва световното първенство.", сподели Ивет. Олимпийската шампионка получи изненадващ подарък от собственика на футболен клуб ЦСКА, един от основните благодетели на федерацията по борба и бизнесмен Гриша Ганчев. Златната медалистка от Токио 2020 се сдоби с нов лъскав автомобил, а ключовете за него ѝ бяха връчени от Тодор Стойков, търговски директор на Българската автомобилна индустрия.

"Царската корона е тежка, убедих се в това. Сега имам повече отговорности, сега съм й пример за децата и трябва да ги уча на правилните неща. Имах срещи с много деца и останах наистина изненадана. Те гледаха на мен като на герой, виждах в очите им, че искат да бъдат като мен. Това е голяма отговорност", заяви още Горанова пред журналистите.