Плевенските огнеборци със силно представяне на международния турнир за Купа "Одесос"

В състезанието участваха клубни отбори от Чехия, Румъния, Украйна, Молдова и България

На стадион „Локомотив” във Варна се провеждаСедмият международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос". В състезанието участваха клубни отбори от Чехия, Румъния, Украйна, Молдова и България.

Плевенските огнеборци за пореден път показаха отлична подготовка и заемат петото място във временното класиране. В отделните дисциплини отборът на РДПБН - Плевен записа второ място на "Бойно разгръщане от мотопомпа", четвърто място на "Изкачване с щурмова стълба" и шесто място на "100 м пътека с препятствия". Утре предстои надпреварата на "Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия".

Плевенчани се отчетоха днес и с индивидуален приз - спечели го Християн Христов в дисциплината "Изкачаване с щурмова стълба".

Във времеенното класиране водят пожарникарите от Стара Загора, а тройката допълват отборите на колегите им от Одеса-Украйна и Варна.

Основен организатор на мероприятието са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, Българската федерация по пожароприложен спорт. За пореден път Община Варна бе съорганизатор при провеждането на турнира.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия