Меси най-после вкара и ПСЖ отново е големият фаворит

Спорт

30-09-2021, 16:22

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Едно от големите събития във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига беше голът на Лионел Меси. Да, не толкова победата на ПСЖ над Манчестър Сити с 2:0, която сама по себе си също заслужаваше да се отбележи като исторически факт. А именно голът, с който аржентинският магьосник откри головата си сметка за своя нов клуб.

Очакването за това попадение като че ли се проточи, въпреки че реално това беше едва четвърти мач на Меси с екипа на парижкия клуб. Когато се Лео се появи в стартовия състав на Маурисио Почетино за срещата с отбора, воден от добрия приятел на шесткратния носител на Златната топка - Пеп Гуардиола, това даде сигнал на мнозина да потърсят в сезам бг възможност да заложат за попадение на футболиста с №30 в редиците на домакините. И такава прогноза се оказа оправдана.

Голът на Меси не дойде бързо - той беше реализиран едва петнайсетина минути преди края на редовното време. Но пък комбинацията му с другата суперзвезда на ПСЖ - Килиан Мбапе, показа, че двамата асове започват да се разбират на футболен език. А най-бурно на шедьовъра на Лео се израдва неговият добър приятел Неймар, който отдавна чакаше възможността да заиграят заедно. Не се получи в Барселона, а под Айфеловата кула. А този мач показа защо френският клуб наистина може да се окаже големият фаворит за “ушатата” купа.

Пари Сен Жермен за първи път победи Манчестър Сити

Никога досега “гражданите” не бяха губили в официален мач от този противник. Английският тим стъпи на “Парк де Пренс” със самочувствието от трите поредни победи в предишните мачове с ПСЖ, две от които регистрирани в полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон. Френският тим до този момент беше достигал само до 2 равенства в петте си срещи с Ман Сити. Но с гола на Лео Меси парижани най-после си осигуриха победата в “дербито на богаташите”, както много медии в Европа нарекоха този сблъсък заради финансовите потоци, които се изливат в касите на тези два клуба от петролните залежи в Близкия Изток.

И все пак ПСЖ за момента не демонстрира някаква всепомитаща доминация, която да не оставя никакъв шанс на съперника. Може би победата над Манчестър Сити е само началото на победния рейд за най-скъпото нападателно трио в историята на футбола - Меси, Неймар и Мбапе. Но преди да обявим френския клуб за фаворит за титлата, нека да видим отговора на “гражданите” във втората среща между двата тима в груповата фаза. А и да не забравяме, че те трябва да се справят с компанията на още два съперника, които не бива да се подценяват - РБ Лайпциг и ФК Брюж.

Истинската стойност на мегаломанския проект ПСЖ ще се види ясно напролет. Тогава суперзвездите ще трябва да се справят с елиминациите, с които френският тим не е преодолявал никога досега до край. Но пък тогава Лео Меси може да е набрал сериозна скорост и да донесе тази магия, която досега липсваше за триумф на клуба от Парка на принцовете.