Плевенските пожарникари с трето място на престижен международен турнир (Снимки)

Плевенчани за пореден път показаха, че са сред най-добрите в пожароприложния спорт

Отборът на РДПБЗН - Плевен финишира на престижното трето място в комплексното класиране на Седмия международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос", провел се на стадион "Локомотив" във Варна. В състезанието участваха клубни отбори от Чехия, Румъния, Украйна, Молдова и България.

Плевенчани записаха второ място в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа", четвърто място на "Изкачване с щурмова стълба", шесто място на "100 м пътека с препятствия" и шесто ммясто на "Пожарна щафета 4 х 100 м с претятствия", като добрите резултати им осигуриха бронзовите отличия в комплексното класиране и така те за пореден път показаха, че са сред най-добрите в пожароприложния спорт. Огнеборците от града на Панорамата се отчетоха и с индивидуален приз - спечели го Християн Христов в дисциплината "Изкачаване с щурмова стълба".

Първи в класирането завърши тимът на Стара Загора, а втората позиция заеха пожарникарите от Кишинев-Молдова.

Основен организатор на мероприятието са Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна и Спортен клуб по пожароприложен спорт – Варна с подкрепата на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, Българската федерация по пожароприложен спорт. За пореден път Община Варна бе съорганизатор при провеждането на турнира.