Турнир по карате с участието на златната Ивет Горанова събра стотици състезатели в ОЗК „Арена“

„Русе е град, който много обича спорта и му помага при всяка една възможност. Радвам се, че тези два дни вашата енергия ще бъде тук и нека най-добрите, мотивираните и подготвените победят“. С тези думи кметът на Община Русе Пенчо Милков се обърна към състезатели, треньори, официални лица и зрители, откривайки турнира „Национална купа Русе 2021“ по карате за всички възрасти. Той е организиран от Българската национална федерация карате (БНФК) и местния спортен клуб „Приста“, и се провежда със съдействието на Община Русе.

Специални гости на откриването бяха Октавиан Амзулеску и Кристиан Богза - президент и вицепрезидент на Румънската карате федерация, както и членове на ръководството на БНФК - президентът Алексей Петров, вицепрезидентът Русалин Русалинов и генералният секретар Борис Николов.

Карате празникът на брега на Дунава стартира и с участието на олимпийската шампионка Ивет Горанова, която беше център на внимание от малки и големи каратеки. На откриването на състезанието й беше връчен официално сертификат за 2-ри дан лично от президента и вицепрезидента на БНФК.

Днес на трите татамита излязоха най-малките каратеки в дисциплините „ката“ и „кумите“, а съдиите, които са на световно, европейско, балканско и национално равнище, оцениха по достойнство високото ниво на състезателите и красивата техника. Кметът Пенчо Милков награди лично първите победители, които получиха своите медали и грамоти.

В турнира участват 430 състезатели от 27 клуба в страната. В неделя в битка за медалите излизат кадети, юноши, мъже и жени.