Дизалов локомотив се запали на жп прелеза в Гривица

Засилена работа на огнеборците през последните дни

На 1 октомври 2021 година служители от РДПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожари в запалени сухи треви и стърнища в землищата на селата Тодорово, Тученица, Асеновци, Малчика, Каменец, Милковица, Долни Вит, в Пордим - до военните складове и до ЖП линията,  в землищата на градовете Гулянци и Искър.

На 1 октомври огнеборци от РДПБЗН - Плевен погасяваха пламъци в отпадъци в село Горник на улица „Партизанска” и в землището на село Малчика.

На 1 октомври в 17:43 часа от служители на РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за отключване на входна врата на апартамент  в Плевен на улица „Иван Вазов”.

На 1 октомври в 09:05 часа екип на РС ПБЗН – Кнежа е посетил адрес в град Кнежа за инцидент с хладилник в частен дом. При огледа е констатирана миризма на фреон от хладилник, който е включен в работен режим предишната вечер. Няма пострадали и не са нанесени материални щети.

На 2 октомври по време на движение се е запалил дизелов локомотив, който е транспортиран за ремонт. Сигнал за произшествието е постъпил в 04:29 часа в Оперативния център при   РДПБЗН – Плевен.  Инцидентът е станал на жп прелеза в село Гривица. Предполагаемата причина е техническа неизправност. Останалата част от товарната влаковата композиция - локомотив-електровоз и 12 вагона с пясък, не е засегната. Унищожени са подвижен жп състав и дизелов локомотив. Спасени са подвижен жп състав от 13 вагона. В пожарогасенето са участвали седем служители от РС ПБЗН – Плевен с два автомобила.

На 2 октомври в 12:24 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на балкона в апартамент в плевенския квартал „Мара Денчева“. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение.  Пожарът е погасен от наемателите до пристигане на екип от РСПБЗН. Унищожена е бяла, черна и компютърна техника. Опушени са стени 20 кв.м. Пострадали хора няма.

На 2 октомври са горели сухи треви и храсти в землищата на селата Бръшляница,  Горни Дъбник,  Чомаковци, Варана, Горско сливово, Дъбован, в село Крета на улица „Георги Бенковски“, край град Искър в местността „Рогочово“ и в землището на град Тръстеник. Пожарите са локализирани и потушени от екипи на районните служби. Причина за произшествията е небрежност при боравене с открит огън. От РДПБЗН – Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

Служители на РСПБЗН-Плевен са загасили горящи отпадъци на улица „Заря“. Сигнал за произшествието бил подаден на 2 октомври в 20:07 часа. Пожарът, възникнал след небрежна работа с огън, бил потушен, преди да стигне до близките сгради. Не са нанесени материални щети.

На 3 октомври 00:19 часа в РС ПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в метален контейнер за отпадъци. Инцидентът е станал в областния град в ж.к. „Сторгозия“. Пламъците са погасени от екип на районната служба с един автомобил.

През изминалото денонощие горяха запалени сухи треви в землищата на селата Къртожабене, Каменец, Староселци, Санадиново, в град Белене на улица „Гео Милев“, Червен бряг в гробищен парк, Червен бряг на улица „Шейново“, в село Санадиново на улица „Любен Каравелов“.

На 3 октомври огнеборци погасиха пламъци в отпадъци в Плевен местността „Балабаир“ и в землището на град Белене.