Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в ОУ "Максим Горки" – Левски

В Основно училище "Максим Горки" в гр. Левски се проведе практическо занятие на учебна евакуация при пожар, информират от училището.
Със сигнал за пожар и извеждане на учениците в безопасна среда започва занятието с участието на пожарникари и началника на РСПБЗН – Левски, гл. инспектор Александър Ветов. За правилните действия при излизане от „горящата” сграда той е похвалил учители и ученици. Припомнени са основните правила за действие при пожар.
Демонстрация на действията при гасене на леснозапалими течности е била втората част на занятието. Макар и под формата на игра, ситуацията е изглеждала като истинска. За успешно погасяване на огъня с аплодисменти е поздравен Любомир Терзиев – охрана в училището, а гл.инспектор Ветов е обяснил при какви ситуации могат да се използват пожарогасители.
В третата част от обучението учениците са се запознали с оборудването и екипировката на пожарникаря, която тежи 20 кг при такива сигнали.
Представянето на пожарния автомобил и неговото оборудване с всички уреди и инструменти, които служат за противопожарни действия, е предизвикало огромен интерес у учениците. Огнеборците подробно са обяснили на любопитните момчета и момичета, важността на всеки един уред в пожарната кола, информират от училището.
Учениците са задавали много въпроси за сложната професия огнеборец и страшните моменти в реални ситуации и са разбрали, че: „Да си пожарникар не е лесно! Огънят може да бъде много опасен! Да бъдем бдителни и само при нужда да използваме тел. 112!”


Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"