Откриха учебна лаборатория 3DEXPERIENCE във ВВВУ "Георги Бенковски"

По време на годишната научна конференцията на ВВВУ "Георги Бенковски" бе открита учебна лаборатория, в която ще се използва платформата 3DEXPERIENCE .

Лабораторията е съвместен проект на Хайкад Инфотех ООД с управител Спасена Генчева,  International Aviation Services (IAS), собственост на Тодор Иванджиков и ВВВУ "Георги Бенковски".

Началникът на катедра "Тактика, въоръжение и навигационна подготовка" полковник доцент  д.н. Милен Атанасов изрази удовлетвореността си, че в кабинетът дарен от "Дунарит" АД ще има възможност да се използва и платформата 3DEXPERIENCE на Dassault Systèmes , пригодени изключително за Aerospace & Defense.

Това стана възможно благодарение на Хайкад Инфотех ООД- официален представител на инженерните IT решения на софтуерния концерн Dassault Systemes- CATIA, 3DEXPERIENCE, ENOVIA, DELMIA.

Абонамента към системата е дарение от фирмата на председателя на Асоциацията на Българската Авиационна Индустрия /АБАИ /Тодор Иванджиков – International Aviation Services (IAS), който е възпитаник на ВНВВУ "Георги Бенковски".

Matteo Cocco презентира пред участниците в конференцията , преподаватели и курсанти  същността, основните характеристики и  функционалните възможности на платформата 3DEXPERIENCE на  френския концерн  Dassault Systèmes.

Заместник- началника по професионалното обучение и международното сътрудничество полковник Андриян Колев благодари на всички, благодарение на които се задълбочава и хармонизира съвместната дейност между науката, образованието и бизнеса.

Така, ВВВУ "Георги Бенковски" се нарежда до българските ВУЗ и индустриални фирми, които вече успешно работят в областта на дигитализацията на университетското образование, научната дейност и производството, използвайки високотехнологичните проекти на Dassault Systèmes.