Натоварен уикенд за огнеборците в Плевенско

Няма пострадали хора

На 8 октомври късо съединение е причинило пожар в къща в град Червен бряг. Сигнал за инцидента е постъпил в 21:56 часа. Опушени са стени – 20 кв.м. Пострадали няма. Пламъците са погасени от екип на  РС ПБЗН - Червен бряг.

На 8 октомври в 22:19 часа в РС ПБЗН – Кнежа е потърсено съдействие за оказване помощ на водач на самокатастрофирал лек автомобил в село Еница. Отзовали са се служители с един автомобил.

На 9 октомври в 14:01 часа екип на РСПБЗН – Левски е оказал съдействие на водачите на катастрофирали ЛА „Тойота Корола" и „Опел Астра" на главен път Е-83 до село Козар Белене.

На 9 октомври в 15:50 часа служители от РС ПБЗН – Плевен е извършил техническа помощ - измиване на маслен разлив след ПТП в Плевен до магазин "Хоуммакс".             

На 10 октомври екипи на РДПБЗН – Плевен са оказали технически помощи - в 13:05 часа служители при РС ПБЗН – Плевен са отстранили паднало дърво на пътното платно на плевенската улица „Александър Стамболийски“ и  около 15:30 часа екип на РС ПБЗН - Червен бряг е помогнал на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Рено“ на пътя за между Червен бряг и село Реселец.

Вчера в 13:14 часа в РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фиат Брава“. Инцидентът е станал по време на движение на пътя Плевен – Ловеч. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. Унищожени са двигателен отсек и предна регистрационна табела. Пострадали няма. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН – Плевен.

Късо съединение е причинило пожар в барака на плевенската улица „Осъм“. Сигнал за станалото е постъпил на 10 октомври в 23:02 часа. Изгорели са паянтови постройки. Пострадали няма. Реагирали са служители от РСПБЗН – Плевен и бързата им намеса е спасила съседни обитаеми сгради.

На 10 октомври в 16:08 часа е потърсено съдействие за потушаване на пожар във вила в Червен бряг в местността „Ежков връх“. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците са унищожили покривна конструкция 20 кв.м., мебели и домашно обзавеждане. Опушени са стени 40 кв.м. Пострадали няма. В пожарогасенето на участвали служители от РС ПБЗН - Червен бряг с един автомобил.

Пожар пламна в служебен бус със свинско месо в град Левски. За произшествието е съобщено вчера в 22:28 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен. Пламъците са възникнали в кабината на хладилен бус „Мерцедес Спринтер“, паркиран в частна кланица в града. Предполагаемата причина за пожара е късо съединение. На място е пристигнал екип на РСПБЗН – Левски, който бързо потушил огнената стихия. Въпреки бързите действия на огнеборците МПС е напълно унищожено. Спасени са 500 кг свинско трупно месо.  Пострадали служители няма.

Рано тази сутрин по неустановени причини е възникнал пожар в частен дом в село Козар Белене. Сигнал за произшествието е подаден в 01:00 часа в РДПБЗН – Плевен. Изгорели са покривна конструкция 100 кв.м.; мебели, бяла, черна и компютърна техника и домашно имущество. Служители от РСПБЗН – Левски са локализирали и потушили пламъците с един пожарен автомобил. За изясняване на обстоятелствата около произшествието работата продължават експерт от местната районна противопожарна служба и РУ Левски.