Първокласник от плевенското село Бреница изпадна в кома след побой в училище

Прокуратурата е уведомена за случая

Първокласник от плевенското село Бреница изпадна 5 дни в кома след побой в училище, съобщи bTV.

Бащата на момчето сигнализира, че преди седмица, в края на учебните занятия, 7-годишният Зоран посещава погрешка женската тоалетна в училище. Там се среща с 14-годишно момиче, което го удря и рита с крак два пъти. Вследствие на инцидента момчето е настанено в плевенската болница, а близките му твърдят, че е прекарало 5 дни в кома.

“Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения”, разказва бащата на момчето Николай.

Зам.-директорът на училището в Бреница Цветослав Пенковски заяви, че сестрата в учебното заведение се грижи и за децата в детската градина в селото и това е наложило нейното забавяне.

"Медицинското лице в училище е едно и също с това в детската градина и в момента на инцидента то се е намирало в детската градина. След като се обадихме на тел.112, няколко колеги звъняха, веднага то беше повикано и жената дойде", каза Пенковски.

В момента 7-годишният Зоран се възстановява и вече е напуснал интензивното отделение на болницата в Плевен. Вече вижда, движи си ръцете и краката, но все още не може да говори.

Родителите на останалите първокласници изпитват притеснения за сигурността на децата си, а близките на момчето искат наказание за 14-годишното момиче.

Прокуратурата е била уведомена за случая, образувано е и досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда.