ГЕРБ-СДС регистрира листата с кандидатите си за народни представители в Плевен

Водач на листата за предстоящите парламентарни избори е Валери Лачовски

Коалицията ГЕРБ-СДС регистрира листата в Плевен. Както вече стана ясно, водач ще бъде областният координатор на партията и депутат в 46-ото Народно събрание, Валери Лачовски. Той е на 38 години, работи и живее в град Кнежа. Икономист с професионален опит в сферата на финансите и здравеопазването. Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“. Семеен, с три деца. От 2011 г. е член на ГЕРБ и общински ръководител на ГЕРБ – община Кнежа. От 2012 година е прокурист на МБАЛ-Кнежа.

На второ място е педагожката Петя Митрашкова. Тя е родена през 1986 г. в Плевен.  Магистър е по Предучилищна и начална училищна педагогика с професионална квалификация – педагог – детски и начален учител. Магистър е и по Национална и регионална сигурност. Завършила е и „Български език и история“ с професионална квалификация учител по български език и история. Има 7 години трудов стаж в системата на предучилищното образование. От 2018 година насам е директор последователно на две детски градини на територията на Община Червен бряг. Общински съветник втори мандат от гражданската квота на ПП ГЕРБ в ОС Червен бряг.

Интерес в листата буди името на уволнената през месец май директорка на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Десислава Трифонова. Тя е поставена на трето място.

Ето я и пълната листа на Коалиция ГЕРБ – СДС - Плевен

1. Валери Пламенов Лачовски.

2. Петя Веселинова Митрашкова

3. Десислава Цветанчова Трифонова

4. Адриана Валентинова Ганева

5. д-р Мариана Петрова Лазарова - Иванова

6. д-р Иван Цветанов Малкодански

7. Атанас Кръстев Върбанов

8. Дочко Димитров Дочев

9. Ивайло Петров Минков

10. доц. д-р Цветан Христофоров Луканов

11. Ангел Тодоров Цанков

12. Владимир Ивов Георгиев

13. Ева Светославова Маркова

14. Велислава Тончева Величкова – Христова

15. Ива Венциславова Христова

16. Иван Йорданов Койнарски

17. Богдан Василев Михайлов

18. Страцимир Миладинов Стоев