Плевенските огнеборци ще се борят за купата на Българска федерация за пожароприложен спорт

Тази година домакин на надпреварата между най-бързите български пожарникари ще бъде Столичната дирекция на пожарната

На 13 и 14 октомври ще се проведат състезанията за купата на Българска федерация за пожароприложен спорт. Тази година домакин на надпреварата между най-бързите български пожарникари ще бъде Столичната дирекция на пожарната, а откриването е от 14.00 часа на 13 октомври на територията на Спортен комплекс „Национална спортна академия“. Съорганизатори на формата са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българската федерация за пожароприложен спорт.

В събитието ще се включат представителните отбори по пожароприложен спорт на столичната и регионалните дирекции ПБЗН, сред които и плевенската. В двата състезателни дни те ще мерят сили в дисциплините “Изкачване с щурмова стълба”, “Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия” и „100 м пътека с препятствия”.

Целта на надпреварата по пожароприложен спорт е поддържане и повишаване на физическата дееспособност на служителите от Главната дирекция и затвърждаване на професионалните им умения за действия в реална обстановка. Организаторите са предвидили състезанието да се проведе при стриктното спазване на заповедите на министъра на здравеопазването, във връзка с противоепидемичните мерки против разпространението на COVID-19.

Входът за атрактивната надпревара е свободен.

Програма:

13.10.2021 г.

10:00 - 12:00 ч. Състезание в дисциплината Изкачване с щурмова стълба; Място: стадион “Раковски”

14:00 - 14:30 ч. Тържествено откриване на състезанието; Място: Спортен комплекс “Национална спортна академия”

15:00 - 17:00 ч. Състезание в дисциплината Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия; Място: Спортен комплекс “Национална спортна академия”

14.10.2021 г.

10:00 - 12:00 ч. Състезание в дисциплината 100 м пътека с препятствия; Място: Спортен комплекс “Национална спортна академия”

12:30 - 13:00 ч. Награждаване на призьорите и закриване на състезанието; Място: Спортен комплекс “Национална спортна академия”