Облачно, хладно и дъждовно до края на седмицата, после започва затопляне

Плевенска област е под жълт код за валежи в четвъртък

В четвъртък времето в Плевенска област ще бъде облачно, студено и дъждовно, сочи прогнозата на НИМХ-Плевен. На места валежите ще са интензивни и големи като количество. Дъждът силно ще влошава видимостта. По високите полета на западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър в равнините части от запад, а в предбалкана от северната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Максималната температура отново ще се понижи и ще бъде между 6° и 8°. Атмосферното налягане ще се повишава.

В петък времето ще остане облачно с валежи от дъжд. В западните райони валежите ще бъдат по-слаби и с прекъсване. Ще духа умерен вятър от североизток-север. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. Максималната температура ще остане между 6° и 8°. Атмосферното налягане след обед ще започне да се понижава.

В неделя дъждовете навсякъде ще спрат. Така през новата седмица ще има повече слънце. Очакваме и постепенно затопляне, което ще се усети повече към сряда-четвъртък.