Невяна Владинова ще има сериозна конкуренция за мястото в Комисията на атлетите

Конкуренцията никога не ме е плашела, нито като състезателка, нито сега, сподели плевенчанката

"Ако ансамбълът ни повтори успеха си на световното първенство в Япония, това ще докаже, че в гимнастиката наистина има революция“, това сподели за БНР Невяна Владинова, която е кандидат за член на Комисията на атлетите към Международната федерация по гимнастика.

Изборът ще се състои по време на първенството на планетата в Япония (27-31 октомври), а конкуренция на Владинова са Соломе Пажава (Грузия), Никол Рупрехт (Австрия), Валерия Юзвяк (Украйна), Джесика Мейър (Бразилия) и Сияна Василева (Азербайджан).

"За това нещо си мечтая, може би от 6 години. Бях си казала, че ще пробвам някой ден за това място. Ще заложа на това, че наистина съм все още близка до гимнастичката, близки са ми проблемите им, че мога да им имам добра комуникация с тях и в същото време мога да издействам това, което е необходимо за тях. Конкуренцията никога не ме е плашела, нито като състезателка, нито сега. Тогава победата ще бъде по-сладка, независимо коя от нас ще победи. Вярвам, че имам шанс да спечеля. Конкурентките ми са много сериозни, но хубавото, което виждам във всяка една от тях е, че всяка би била полезна. Аз винаги ще бъда до гимнастичките и ще им помагам, с каквото мога, независимо от решението им“, допълни вторият вицепрезидент на БФХГ.

Всички кандидатки ще представят своите платформи. Право на глас имат всички държави участващи на световното първенство, но гласуват само гимнастички. Всяка държава има право само на 1 глас.

През 2017 година по време на световното първенство в Пезаро българската кандидатура беше Християна Тодорова. Тогава 4 гласа не стигнаха на бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио де Жанейро да влезе в комисията. Мястото с 20:16 вота спечели звездата на Беларус и бронзова медалистка от Олимпиадата в Лондон през 2012 Любов Черкашина.

"Ние с Християна сме близки. Подкрепяме се. Тя в момента с някои неща в канидатурата ми ми помага. В Пезаро много съжалявахме, че тя за малко не успя да се пребори. Но записа много добър резултат, защото нейната конкуренция, въпреки че по-малка, беше много качествена. Вървя по нейните стъпки. Но все пак аз си имам моя концепция, моя презентация. Но Хриси много ми помага и ме подкрепя. В този избор има доза късмет, има и политика. Аз се надявам да получа тази доза късмет и да успея, защото това ще е успех за цяла България“, сподели още бившият капитан на националния ни отбор.