Люси Дяковска с награда за принос в немската попкултура

Групата “Ноу Ейнджълс”, част от която е плевенчанката, получи голямата награда Life Time Achievment

Групата “Ноу Ейнджълс”, част от която е плевенчанката Люси Дяковска, получи голямата награда Life Time Achievment в Германия за принос в немската попкултура, съобщава “24 часа”. Призът се избира от 500-членно разнородно жури и е връчен на легендарните изпълнителки в годината на 20-ия им юбилей.

“Бяхме пътеводители за няколко поколения дори чрез културните си различия и характери в групата. Например аз съм емигрантка. Затова едно момиче каза за “Ноу Ейнджълс”, че щом групата е спечелила, значи и тя може да спечели и да бъде приета в тази общност. Оказа се, че с поведението и творчеството си сме повлияли на две-три поколения момичета и момчета”, каза поппевицата.

Когато името “Ноу Ейнджълс” се чува на присъждането на наградите, цялата зала става на крака. “Това беше младото поколение попизпълнители - хип-хоп, техно, метъл, рокендрол, диджеи, продуценти, изпълнители, мениджъри, всичките по дънки, тениски, якета, а ние в официални облекла. Но тези хора не спряха да ни аплодират. Тогава осъзнахме за себе си, че сме оставили голяма следа в немската попкултура.”

Новият албум на “Ноу Ейнджълс”, чиято премиера бе на 4 юни, сега е номер едно в немските попкласации. “Другата година ни чака огромен концерт в Берлин в зала за 15 000 души. Почти всички билети се продадоха. А през септември и октомври 2022 г. ни предстои голямо турне”, каза още Дяковска.