РИМ - Плевен е домакин на научна конференция, посветена на кризите като катарзис

Материалите от конференцията ще бъдат издадени в самостоятелен сборник

Днес в заседателната зала на хотел "Балкан" – гр. Плевен бе даден старт на научна конференция "Кризите като катарзис – политически, социални, стопански и културни измерения на екстремните ситуации“ . Събитието се състоя под егидата на Регионален исторически музей – Плевен съвместно с Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Целта на конференцията е да се даде трибуна на млади и утвърдени учени за споделяне на наблюдения, разсъждения и изследвания върху политическите, стопанските, социалните и културните ефекти, и последици от ситуации с висока степен на екстремалност в историческа перспектива.

Приветствие към участниците направи д-р Володя Попов – директор на Регионален исторически музей-Плевен, а встъпително слово направи чл. кор. проф. д. и. н. Иван Илчев.

Сред официалните гости бяха заместник-областният управител на област Плевен Иван Петков и кметът на град Плевен, Георг Спартански. Конференцията ще се проведе в два последователни дни в гр.Плевен от 15 до 16 октомври 2021 г.

Материалите от конференцията ще бъдат издадени в самостоятелен сборник.