Дяковски: Основната ни цел в мача с Балкан бе да изглеждаме като отбор

Aлександър Дяковски коментира загубата на Спартак от Балкан във втория кръг на НБЛ. Ботевградчани победиха с 90:81 и оставиха плевенчани без победа до момента.

"Определено много силната игра на Калил Дюкс, който ни вкара 29 точки, беше разликата. Мачът вървеше равен през по-голямата част, но в един момент имаше доста важни негови отигравания, включително и някои доста далечни и тежки шутове. В същото време нашето нападение през второто полувреме беше една идея по-статично от първото и там изпитвахме доста трудности, като стигнахме до тежки отигравания. Имаме 5 асистенции през второто полувреме и 15 през първото. Това са нещата, но по-важното за мен е, че ние си говорихме нещо в съблекалнята, че основната ни цел е в този мач да изглеждаме като отбор и мисля, че точно така изглеждахме. Днешният мач беше коренно различен от предишния и като игра, и като поведение. Това ни беше основната задача днес. Тактическите неща в защита и в нападение ни бяха по-скоро на втори план. По-важно ни беше това", коментира Дяковски пред сайта на НБЛ.

"Надявам се по-скоро да започнем да побеждаваме тези отбори, но с това поведение, което беше днес като отбор, мисля, че нещата ще станат по-бързо, ако продължаваме по този начин. Ники Маринов и Максим Корниенко започнаха да тренират тази седмица, вече имат по три тренировки и ако всичко е наред, от другата седмица ще бъдат вече на максимум. За мача с Черно море очаквам първо да направим една качествена седмица като тренировъчен процес. Може да е банално, но въобще не трябва да ни минава през главата подценяване и че мачът ще бъде лесен. Както и сега има някакви високи очаквания към нашия отбор, въобще не можем да си го позволим."Снимка на Деня

Щрихи от Плевен