Невяна Владинова: Целите ми са свързани с повече дълголетие в спорта (Видео)

Спорт

20-10-2021, 19:59

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанката е кандидат за член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика

Невяна Владинова коментира пред фейсбук страницата на БФХГ мотивите си да се кандидатира за член на Комисията на спортистите към Международната федерация по гимнастика.

"Още когато избраха Любов Черкашина за първи път и разбрах, че има такава позиция, си казах, че някой ден, когато се откажа искам да заема тази длъжност. С течение на времето се убедих, че е изключително полезна. Водещото нещо в нашия красив спорт, са гимнастичките и те трябва да имат достоен представител, който да защитава техните интереси и да представя техните идеи!", сподели плевенчанката.

"Подготвях се, дори и несъзнателно през цялото време, когато бях гимнастичка. Наблюдавах какви проблеми може да имаме, къде и какво може да се подобри в наша полза, какво се подобряваше и си правих изводи. През последния месец подходих по-целенасочено, направихме една добра презентация. Пресметнахме кои са най-важните глобални проблеми според мен и нашия екип, на Българска федерация по художествена гимнастика. Но съм готова да изслушам всякакви идеи и въпроси от всяко едно момиче и всичко, което може да се подобри, за да има ефект", допълва Владинова.

"Водещото в моята презентация е гимнастичките да бъдат съхранени, тяхното физическо и психическо състояние. Да бъдат приобщени към обществото, след края на кариерата си, дори още по време на кариерата им. Да имат един добър житейски и професионален път. Да имат повече отворени врати и да се гледа най-вече на тях като личности, а не само като спортисти", каза още тя.

Една от нейните цели е по-голям шанс за реализация на гимнастичките.

"Целите ми са свързани с повече дълголетие в спорта, по-добро психическо и физическо здраве, както и по-голям шанс за реализация. Предполагам, че ще има много задачи, които очакват своето решение, който и да бъде избран за член на Комисията. Моята настройка е да се допитвам до всички момичета, имам вече известни наблюдения, както споменах, но искам да го чуя от тях. Заедно да направим една добра концепция, която да бъде представена, за решение на проблемите", каза тя.

"Смятам, че моето тайно оръжие е близостта ми с гимнастичките. Съвсем скоро се отказах и още поддържам гимнастическия ритъм. Близки са ми проблемите и въпросите, които ги вълнуват и знам, че мога да издействат най-доброто за тях. Спокойно мога да кажа, че мога да ги предразположа да споделят къде и какво точно трябва да се промени. Гласуват, или не, аз винаги ще бъда до тях и винаги ще намерят в мое лице подкрепа да покажат най-доброто от себе си. Но все пак се надявам, че ще изберат мен и заедно ще вървим напред", добави Владинова.