Полицията разкри плантация за марихуана в Плевенско, задържани са трима

Крими

22-10-2021, 10:18

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Предстои назначаване на физико - химическа експертиза

На 21 октомври на територията на РУ Червен бряг е проведена специализирана полицейска операция по линия "Противодействие на престъпления, свързани с наркотици". 

Около 11.00 часа при проверка в землището на село Рупци в местност "Край селото" са открити 124 растения от рода на конопа с височина от 150 - 350 см. Намерени са и 90 клонки,  провесени за сушене, а на земята върху зеблени платнища имало две купчинки клонки със съцветие и листна маса. В момент на бране, на място са заловени 57-годишен и 48-годишна, жители на село Рупци, и 26-годишна от село Горник. Установени са четири ножици, нож, три пакета тор, както и полиетиленов бидон с вместимост около 3 кум. метра. От насажденията са иззети и запечатени представителни проби, а останалото количество от растителния материал e унищожено чрез изгаряне под непрекъснат контрол на регламентирано сметище в землището на село Рупци. Иззетата растителна маса е с тегло около 5 килограма. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „в“, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен