Кметът на Червен бряг откри първата трансгранична среща по "Еразъм" на ДГ "Зора"

Кметът на Община Червен бряг откри първата трансгранична среща по образователен проект на ДГ "Зора". Това е първият проект по програма Еразъм +, който екипът на ДГ "Зора" изпълнява в партньорство със свои колеги от Естония, Турция, Румъния, Италия и Гърция. Работната среща в България се провежда в периода от 25 до 27 октомври.

Като символичен домакин, градоначалникът приветства гостите и подчерта, че образованието е един от основните приоритети в общинската политика, така както беше заложено и в предизборната му програма.

„Вие всички работите с деца, затова съм убеден, че сте едни щастливи хора и с удоволствието приех поканата да дам началото на този международен форум” – каза д-р Цветан Костадинов.

С пожелание за ползотворна работа той връчи на чуждестранните участници в проекта символични подаръци, свързани с културно-историческото наследство по нашите земи и на Балканите.

Проектът, в който участва ДГ "Зора", се нарича „LittleSTEMists”, поясни директорът – Милена Петрова. Целта му е обмен на добри практики, които се реализират във всяка от страните чрез образователната система, за да се намерят оптималните варианти за въвеждане на STEM-обучението. Чрез този метод на преподаване децата участват в забавни СТЕМ-дейности като се учат да правят анализ и да взимат решения за определени проблеми в областта на науката, инженерството, информатиката и дори в изкуството, а най-вече - да изграждат важни за 21-ви век умения като решаване на проблеми, критично мислене, работа в екип и лидерство!Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия