Стотици представители на бизнеса излязоха на протест в Плевен

По думите им новата мярка със "зеления" сертификат ги тласка към фалит

Стотици представители на бизнеса в Плевен и техните служители излязоха на протест срещу начина, по който бе въведен "зеления" сертификат. По думите им новата мярка ги тласка към фалити.  

Протести имаше в редица градове на страната, като демонстрациите бяха под надслов "Всички заедно! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!".

Припомняме, че от Българската асоциация на заведенията вчера съобщиха, че имат спад на оборотите с 80% от въвеждане на ограниченията - същевременно няма подпомагане на засегнатите сектори. Според протестиращите така здравната криза не само, че не се решава, но и се задълбочава икономическата такава. Според недоволните организации въведените мерки от служебния кабинет са неадекватни и дискриминационни. Освен това, те изтъкват, че държавата не е взела предвид нито една от техните препоръки, така че да няма сериозен икономически ефект върху бранша.

Националният протест бе организиран от Алианс на туристическата индустрия в България, Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията, Хотелиерската и ресторантьорска асоциация, Асоциацията здраве и фитнес, ритейл центровете и представители на детските центрове.