Арести за наркотици в Плевен, Червен бряг и Никопол

Двама от задържаните са непълнолетни

16-годишен е бил задържан с марихуана при полицейска проверка в Червен бряг. Около 10:40 часа вчера в района на училище в града бил спрян непълнолетен от село Бресте. Той е предал с протокол за доброволно предаване станиолово топче с неправилна форма и с размери 2 см. на 1,5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По данни на 16-годишния топчето е негова собственост и съдържа марихуана. Веществото е иззето и предстоят експертизи. Притежателят на дрогата е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство по чл.354 „а“, ал.5, във връзка с ал.3, т.1 и във връзка с чл.63, ал.1, т.5 от Наказателния кодекс. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 28 октомври в Плевен е проведена специализирана операция по линия "Наркотици". Около 16:30 часа на улица в жк. "Сторгозия" е проверен 21-годишен плевенчанин. Той предава доброволно свита цигара, която по негови данни съдържа марихуана. Предстои назначаване на физико-химическа експертиза. 21-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано бързо производство и е сезирана прокуратурата в Плевен. Работа продължава разследващ полицай за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

В град Никопол е задържан 17-годишен за притежаване на наркотици. На 28 октомври около 13:00 часа на улица "Димитър Благоев" е проверен 17-годишен местен жител. В него са намерени две пликчета - тип спейсбек, с размери: 3 см/2 см, като едно съдържало пет съцветия от рода на канабис и три топчета от метално фолио с размери 2 см/1 см., съдържащи  суха зелена тревиста маса с мирис, наподобяващ на марихуана. Те са предадени с протокол за доброволно предаване. Предстои назначаването на физико-химична експертиза. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е уведомен районен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ,ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.