Ученици от Плевен показаха кулинарни умения за Международния ден на готвача

Плевен Лайф

29-10-2021, 10:38

Снимка:

СО "Данаил Попов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Учениците няма да се завърнат по класните стаи и през следващата седмица

Денят на готвача се отбелязва от 2004 г. в над 70 страни в цял свят, като България е една от тях

С вкусни изкушения, приготвени със сезонни плодове и зеленчуци, ученици от Средношколското общежитие "Данаил Попов" в Плевен отбелязаха Международния ден на готвача.

"Обичаме и ценим традициите, в този смисъл не пропускаме да отбележим хубавите поводи с хубави инициативи. Разбира се, обстановката в момента ограничава в голяма степен всички прояви, но в случая сме се съобразили изцяло с наложените противоепидемични мерки. Кулинарният празник за Деня на готвача в Общежитието се проведе по идея на учениците от Кулинарния ни клуб с ръководител г- жа Теменуга Тодорова“, сподели Веселка Лилова - директор на ОСО - Плевен. Така ОСО - Плевен тази година посрещна Международния ден на готвача с тиквена баница, ябълков щрудел и домашно сладко, приготвени по стари бабини рецепти, запазени в тефтерите и до днес.

Денят на готвача се отбелязва от 2004 г. в над 70 страни в цял свят, като България е една от тях. Всяка година в страната ни се организират редица кулинарни работилници и прояви, които целят да привлекат младите хора към професията.