Чавдар Христанов: Трябва да обичате България, да познавате нейната история

Плевен Лайф

30-10-2021, 22:46

Снимка:

"Фермата"/bTV

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчанинът напусна достойно шоуто "Фермата"

Плевенчанинът Чавдар Христанов загуби достойно дуела със софиянеца Ивайло Герасимов и напусна "Фермата" завинаги. 46-годишният хлебар от града на Панорамата спечели три от седемте изключително тежки битки на Арената, като преди последната дори водеше в точките с резултат 14:9. Опонентът му обаче взе последната игра и така настъпи равенство - 14:14. В крайна сметка обаче заради повечето спечелени битки Герасимов излезе краен победител от елиминационния дуел.

Преди да напусне Арената, Чавдар отправи последно послание към фермерите:

“Трябва да обичате България, да познавате нейната история. Защото сте българи. Ние сме много стар народ, библейски народ. Езикът ни е библейски. И трябва да се гордеем с това. Трябва да обичате България, да създавате много деца и да ги учите на това, иначе България ще изчезне. Аз обичам България и искам да я обичате като мен. Да живее България!”

Чавдар е наследник на голям род с богата история. Прадядо му е бил част от опълчението на Шипка, а самият той носи традициите на българското патриархално семейство. Баща е на три деца, свири на кавал.

Дълги години Чавдар е бил изпълнителен директор в голяма финансова компания. Спецификата на работата обаче го вкарала в морален конфликт, той напуснал добре платената си длъжност в София и се заяърналв Плевен. В родния си град създал пекарна за автентични български изделия.