Чавдар Христанов: Трябват ни българи, това е начинът България да оцелее

"Когато един хлебар вложи любовта и сърцето си в това, той не е никак беден" - сподели плевенчанинът в първото си тв интервю

Сблъсък на различни поколения, характери и ценности вдигна адреналина на Арената във "Фермата", а след края на драматичния елиминационен дуел от предаването си тръгна Чавдар Христанов. Родолюбивият хлебар падна с чест от космополитния барман Ивайло Герасимов, който живее и работи в Лондон. Съперниците завършиха с равен брой точки - 14 на 14, но емигрантът победи в 4 от 7 битки и така запази мястото си в риалити шоуто.  

Чавдар е човек, който изоставя позицията си в големия корпоративен свят, за да стане хлебар. При гостуването си в "Тази събота и неделя", занесе направени от него празнична погача, баница и симид.

"Когато един хлебар вложи любовта и сърцето си в това, той не е никак беден", сподели плевенчанинът пред водещата Петя Дикова за направения избор на професия.

Работният му ден започва в 4:30, когато се "завърта тестото". Чавдар е на 46 години от Плевен, наследник на голям род с богата история. Прадядо му е бил част от опълчението на Шипка, а самият той носи традициите на българското патриархално семейство. Баща е на три деца, макар да е искал да има пет.

"Не ни е нужна само наука и образование, на нас ни трябват хора, българи. Те трябва да се родят и възпитат в нашите ценности. Това е начинът България да оцелее" - така той обяснява желанието си за многобройно семейство.

Родолюбецът от Плевен заяви, че живеем в сбъркано време, защото се опитваме да вземем практики от други народности, които не ни пасват. Според него нацията ни се топи и ние забравяме историята си.

Като причина да влезе във "Фермата" определя желанието си "да намери нещо в себе си". Признава, че е открил и неща, които не е искал. Очаквал е другите участници да имат висок български дух, който да го зареди, но разбрал, че неговият е бил най-висок.