Тежък пътен инцидент на пътя Кнежа - Искър, 18-годишна е с опасност за живота

Крими

01-11-2021, 09:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

40-годишен загина при катастрофа с кон на пътя в Плевенско

Съдействие на място е оказано от служители на РС ПБЗН – Кнежа

На 29 октомври в 15.30 часа в полицията е получен сигнал за настъпило ПТП с пострадали лица на път гр. Кнежа - гр.Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ – Кнежа.

Установено е, че лек автомобил "Ауди А3",  собственост и управляван от 18-годишна от град Козлодуй, е навлязъл в насрещното платно за движение. Там е ударил челно правилно движещ се лек автомобил "Мерцедес", с водач 32-годишна от град Кнежа.

В следствие на настъпилото ПТП по двата автомобила са настъпили значителни материални щети. Съдействие на място е оказано от служители на РС ПБЗН – Кнежа. Двамата водачи са транспортирани от екип на ФСМП - Кнежа до ЦСМП – Плевен. Пострадала е 18-годишната шофьорка. Тя е настанена за лечение в клиника по коремна хирургия, с опасност за живота. Взета ѝ е кръв за лабораторен анализ. Алкотестът на водача на „Мерцедес“-а е отрицателен.

Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "а и б. "б", вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.