Вандали вилняха в Градската градина, нанесени са щети за близо 10 000 лв. (СНИМКИ)

Крими

02-11-2021, 15:11

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Потрошили са 13 от бетонните кошчета за отпадъци

Вандали вилняха тази нощ в Градската градина в Плевен и потрошиха 13 от бетонните кошчета за отпадъци, съобщиха от пресцентъра на общината. Съборени и потрошени съдове, с откъртени капаци, натрошена мозаечна структура и разпилян около тях боклук бе неприятната гледка, на която попаднаха преминаващите тази сутрин в Градската градина.

"Със сигурност вандалите не са били един или двама, тъй като всяко от кошчетата е с тегло 150 кг. Единичната им цена е 617 лв. без ДДС, което означава, че щетите от тази демонстрация на „сила“ са за близо 10 хил. лв. Които ще платим всички ние", посочват от местната управа.

"Кошчетата са изработени от високоякостен бетон с хомогенна мозаечна структура, армиран и фиброподсилен. Мозаечната структура е изградена от натурални мраморни или гранитни камъни с дефинирана големина, а повърхността е релефна и обработена със защитно покритие. То намалява отлагането на замърсявания и повишава още повече устойчивостта на кошчето към агресивните атмосферни условия. Жалко е, че сред нас живеят индивиди, които демонстративно пренебрегват обществения интерес и ярко показват, че не обичат града си!", допълват от пресцентъра на общината.