Служители от Второ РУ – Плевен заловиха вандалите, вилняли в Градската градина

Изъвршителите са двама непълнолетни

На 2 ноември Плевенската градска градина осъмна с нарушена визия на парка и повалени и счупени бетонни кошчета за отпадъци. След прецизна оперативна работа служители от Второ РУ – Плевен установиха извършителите на хулиганските действия – двама непълнолетни, ученици в Плевенска гимназия.

Разследването е стартирало след информация, постъпила в полицията, че в централната градска част неизвестни извършители са унищожили бетонни кошчета за отпадъци. Те били съборени и потрошени с откъртени капаци, натрошена мозаечна структура и разпилян около тях боклук. Служители от Второ РУ – Плевен са установили извършителите на престъплението - две момчета на 16 години. В съучастие и сговор, и под въздействието на алкохол, те счупили кошчетата за отпадъци и ги съборили. С отломък от потрошено кошче единият от младежите, е хвърлил по сградата на читалище „Съгласие“ и е счупил стъкло на входна врата. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

С 16-годишните работата продължава инспектор от детската педагогическа стая при Второ РУ – Плевен.

"Обръщаме се с апел към плевенчани, опазвайте парковата среда в Плевен и пазете зелените системи, формирани дълги години, бъдете добри стопани!", апелират от ОДМВР - Плевен.