Люси Дяковска: Не смятам, че през последните месеци имахме правилните лидери по отношение на COVID кризата

Животът

05-11-2021, 16:37

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Плевенска област над 1100 души са починали от COVID-19 от началото на пандемията

Според нея зелените сертификати са въведени у нас със закъснение

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проведе среща с представители на Обществения съвет, създаден с цел повишаване на обществената информираност за ползите от ваксините.

На срещата присъства и певицата Люси Дяковска, която призова хората да се имунизират. Тя сподели, че вече си е поставила трета бустерна доза, а фактът, че е ваксинирана, ѝ помага много при честите пътувания до Германия, където работи.

Според нея зелените сертификати са въведени у нас със закъснение и това донякъде е попречило на хората да осмислят навременно ситуацията. Тя призова на обществото на се представят по-убедителни аргументи в подкрепа на ваксинацията.

"Аз бях един от първите хора, които се ваксинираха по естествени презумпции, защото знаех, че това е правилното решение, защото имах възрастни родители, баба, дядо, и най-вече, защото смятах, че това е моята социална отговорност. И така продължи животът ми през последните 9-10 месеца с ваксина, вече с трета доза, нещо, което дори не съм си мислила, че може да бъде някакъв проблем за мен. Това беше и причината аз, като ваксиниран човек, да имам много свобода в Германия по време на моята работа, защото там рестрикциите и зелените сертификати стартираха много преди България. Там училищата още през пролетта и лятото бяха с тестове, всички ученици се тестваха, а сега тези рестрикции там паднаха, а тук тепърва се въвеждат. Според мен късно бяха въведени тези сертификати в България и много кратка възможност беше дадена на хората да преосмислят цялото нещо", сподели Люси

"Смятам, че живеем в едно общество, в което социалната отговорност от много години е забравена и е оставена някъде в дувара. През последните месеци не смятам, че имахме правилните лидери по отношение на ковид кризата и хората, които наистина да застанат зад решенията и грешките си. Смятам, че прекалено много свобода беше дадена на личности, лидери и медицински лица да изказват мнения против ваксинацията. И това е нещо, което много разедини държавата и продължава до ден-днешен", смята Дяковска.

"Много е трудно да кажеш на някой: "Направи го", по-скоро трябва да дадеш правилните доводи и да бъдеш готов за диалог, колкото и краен той да бъде", каза още тя.