В Областна администрация - Плевен се проведе работна среща във връзка с предстоящите избори

Областният управител на област Плевен Марио Тодоров инициира работна среща във връзка с подготовката на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители, насрочени за 14 ноември. Целта на инициативата е да се координират действията между отговорните институции в деня и нощта на изборите.

В хода на заседанието главният секретар на област Плевен Ирена Христова докладва изпълнените ангажименти от страна на Областна администрация – Плевен, както и ресурсната и кадровата обезпеченост на ангажираните с изборите институции.

От страна на РИК – Плевен г-жа Василка Митева заяви, че към момента се следват стриктно сроковете по хронограмата на Централната избирателна комисия, както и указанията на Министерски съвет.

В заключение на срещата бе постигнато съгласие, че ангажираните с изборния процес ведомства и институции в област Плевен имат готовност за провеждането на президентските и парламентарни избори на 14 ноември, като към момента е създадено необходимото взаимодействие помежду им.